Saturday, May 1, 2010

Sekadar bingkisan hari yang lalu....

em...jiwang x tajuk entry nih...hehe sbnr nye nak post satu sajak yang penah sy bwt last year. Patut nye last year lg da post da p notebook yg sy tulis sajak2 ilang...tetibe td geledah sume harta karun bwh katil2 t'jumpa. so sy amek lah kesempatan n kelapangan ini utk mengepost smula sajak nih...orite

sajak ni ditujukan khas bwt member2 seangkatan yang sedang bertungkus-lumus
demi exam akan datang...heee


:: Bisikan buat sang malas::

Sampaikan bisikan buat sang malas
usah berani menggigit sesiapa
sampaikan bisikan buat sang malas
aku benci akan ia
sampaikan bisikan buat sang malas
usah menjahanamkan sesiapa
biar aku tegar dengan kitab suluhku
biar aku khatam semua isimu

Malas....
Pergilah dikau dariku
teguhkan hatiku kuatkan semangatku
ku tak mahu rapuh dulu
ku tak mahu terus hanyut
biarlah ku gapai apa mahuku
biar cita ku tak hanya di buku

Malas....
Jauhlah dariku
jauhilah terus dari diri ku
pulanglah azamku pulang ke sisiku

Malas....
Usahlah kau memamah diriku lagi
biarkan ku sendirian kini
kerana ku sedang giat berusaha
berusaha demi masa depan ku....


Catatan masa: 9.40 pm
Tarikh: 8NOV 2009


BACKDATED 2009

sebelum akhir kalam sy ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menduduki peperiksaan buat semua member2 senagkatan saya yang bakal menduduki peperiksaan mei ini...semoga kalian beroleh kejayaan.InsyaAllah :)
(ala2 ucapan time nk raye x???ekekeke)

AND

Special dedication to:

PISMP PSV SEM 3 2010
IPGKTAA, KUALA LIPIS, PAHANG

:: FATIN BINTI ITHNIN ::

:: SITI ZULAIHA ABD RAHMAN ::

:: SITI SARAH WOZALI ::

:: NAJWA MD NASIR ::

:: NADIA FARHAH YUSOF ::

:: NADIA TEH ::

:: NORSUHADA ABD RAHMAN ::

:: NORSHALINA MOHD YUNOS ::

:: ERNY YUSNIRA MOHD YUSOFF ::

:: NOR FAZILAH ABD GHANI ::

:: SHANMUGA DEVI A/P PARAMESVARAN ::

::FAZITA MOHAMMAD ::

:: NUR HAKIMAH IBRAHIM::

:: ANANTHI A/P GUNASEGRAN ::

::MOHAMAD NAQIUDDIN ABD MAJID::

::MOHAMAD SAIFULZAINI NODERI::

::MOHD ARHAM MOHD RAMLI::

::MUHAMMAD FIRDAUS RAZALI::



4 comments:

SaRa_wo Sensei said...

baca buku...

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~

malas datang lagi,
bawa impi ke lumpur leka,
bawa cita ke muara cela,

malas datang berkayuh sama,
usah izinkan!
nanti kau hanyut keruh bersama,
biarkan malas biarkan lepa,
jangan kau alpa,
teruskah kayuh bersama doa,
di hulu jernih untuk di timba.

dedication utk cikgu amie :)

gud luck exam!

kasutburuk said...

sara:cik sara awk 2 pn sme...bca buku...jgn asek bertenet jep...hoho

asada:thanks abg salam...nice...bwt sndri ke????

ASaDa RyutaRo said...

eh.. wat sendiri la.. lom kuar kat mana2 lg ni.
silap taip.
*teruskan kayuh bersama doa*

terlintas terus taip, tadaa~ terus jd! hahaha..