Wednesday, December 23, 2009

Aku mau JOIN contest lagi!!!!!

Ok setelah berpenat lelah berjalan-jalan(ye jek...huuu) daku menjumpai lagi satu contest baru yang sangat menarik hati ku untuk join. Ya....contest ini diberi nama
photo contest AKU DAN ......yang telah di anjurkan oleh cik VRDESIGN

melihat bannernya sahaja hati ku sudah tertarik jadi seandainya anda berminat untuk join contest nih bolehlah layari blog ni :

http://vrdesign87.blogspot.com

Em...tak mau crita banyak, saya pilih gambar ni untuk contest nih




sini ada dua gambar,cik VRDESIGN tolong lah pilihkan yek...hee


tajuk 2 gambar nih AKU DAN CHUCOQ CEMPEDAK KU YANG MANIS...
ok tak????huhu...Walaupun cucur cempedak goreng ni nampak biasa je macam tak dak ape2 yang istimewa pn tp ia tetap jadi pilihan hati ku.
Kenapa?? sebab cucur cempedak adalah feveret ku...
aku memang gila makan cucur cempedak, bagi banyak mana pn aku boleh habiskan.
Tapi dalam kesukaan aku makan cucur ni sebenarnya ada satu rahsia yang aku simpan...
ha....demi contest ni aku rela bocorkan...hee :)

Alkisahnye bermula di suatu hari bila tekak ni tringin sangat nak makan cucur cempedak. Mama tak de kat rumah time tu so nak tak nak kena lah buat sendiri walaupun hakikatnye
tak reti pun...huhu(buat malu je kan)

Aku pun dengan semangatnye apa lagi mengopek buah cempedak
dan mengeluarkan semua isi-isi nya....
Bau die je...peh meleleh air liur...x sabar rasanya nak makan.
Bila dah kopek buah cempedak, aku bancuh tepung dengan penuh bergaya umpama seorang chef layaknya...dah tu terus panaskan kuali.

Dalam sambil2 panaskan kuali drama ANAK BETONG da start...sementara tunggu minyak panas aku pikir ok kot menyelinap jap tengok TV....hehe
so mengadaplah aku depan TV tu.

Tiba-tiba adik aku menjerit panggil aku, dia cakap dapur terbakar, aku pun apa lagi menggelabah lah. Terus lari pegi dapur, rupanya kuali yang aku tinggal tadi
terlalu panas dan api menjulang tinggi sampai ke kabinet dapur.
Memang panic giler...aku plak dah tak pikir panjang terus curah air kat kuali tu.
Aku ingat bila da tuang air api pun padam tapi api jadi makin besar.
Ya Allah masa tu memang tak tau nak buat apa...last2 aku campak kuali tu kat luar rumah.
Bila kena pasir api tu pun padam.Nasib baik rumah aku tak terbakar. Kalo tidak, tak berumah lah aku...huhu memang terserlah kebodohan ku time tu. Buat malu je...macam orang tak penah blaja Sains plak minyak dilagakan dengan api...huuu

Sejak dari tu aku memang fobia skit bila nak menggoreng...haha macam terbayang-bayang jek api yang menjulang tinggi tu. Semuanya pasal cucur cempedak goreng. Tapi ok gak bila dah jadi cam ni, at least aku ada blaja sesuatu untuk diri sendiri.
Walaupun cucur cempedak meninggalkan fobia untuk aku tapi CUCUR CEMPEDAK tetap menjadi PILIHAN HATIKU....


aIK...tak sedar lak entry aku neh dah terlampau panjang.
Mintak maap lah ye semua kalo bosan menbaca entry nih..
bukan apa, sekadar berkongsi bersama....

lastly buat miss VRDESIGN slamat menjudge ye...

Tarikh Tutup : 25 December 2009(Jumaat)-jam 11.59pm...

Nama pemenang akan di umumkan pada 27 December 2009(ahad)-jam 12.00am...

kepada yang berminat Slamat mencuba!!!

3 comments:

vrdesign said...

dear chempaedak,
(erkkk,tulis surat plak...hikhikhik...)

salam...hai...
thanx join contest...
hmmm,2-2 pix chantek...
hmmm,mne 1 nk amek ni..???
sy amek yg no 1 ok...nmpk cm syiokkk sgt mkn 2...hikhik...
anyway,gudluck dear...

kasutburuk said...

thanks cik vrdesign sbb sudi menjengahkan diri ke entry nih...hee

ASaDa RyutaRo said...

klakar seyh cerita ni..
minyak panas berapi curah ngn air..
hahaha