PERGHHH!!!
1 ungkapan yg akan terlepas dr mulut selepas merasa MEE SIPUT sekali cecah sambal fuhhh...b'feluh2...hehe, kalo tanpa sambal takat ok jek la...
memang marveles , sambal kicap dia tu yg kick, kepada yg tak tahan pedas, curah sikit2 jek dah oke, tak pun main cecah je...(mcm sy hehee). 1st time jumpe bende ni time nk naik tren kt Kluang tp mak cik2 xnk jual. Aritu dpt jugak merasa bila cik Najwa Frankenstein Nasir bersusah payah bwk dr Yong Peng n yg latest di bwk oleh cik Shalina Yunos dr Segamat lastweek... Mmg best...thumb up!
9 comments:
sedapnya! nak sikit!!
amboi, Cik Amelia, mana pergi?? Rindu nak baca blog Cik Amelia tahu!! :P
tdk ke mana2 ad shaja, cuma mungkin masa tdk mengizinkan :)
Baru ni tengok mi siput
makanan istimewa d negeri johor. Mee Siput ni adalah Mee Kuning yg telah d lingkarkan spt lingkaran "Ubat Nyamuk" then di keringkan @ d Jemur d bawah cuaca panas. Kebiasaan ambil ms beberapa ari utk betul2 kering, bergantung pd cuaca. kemudian setelah kering, boleh lar ia d goreng, ketika goreng 2 mee siput 2 akan kembang.. rasanya rangup dan lebih enak di makan bersama sambal kicap.
p/s: klu xsilap ada yg paggil mee sanggul.. :p
Nizam:mst cuba nih..tp kt pahang xder lah kene g johor..hehehee
Saya Nadi:btol2...nmpk je mcm mee biasa tp rsa nye sedap...
Weh..
mcm best ja..
wt meh cni skit nk rase, huk3~
amie, ada lg x ??? nk jgk..
mcm keropok je... crispy ea??
:: i follow u , u follo i balik . hehehe ::
Post a Comment