Friday, July 29, 2011

*Oh Macaroon!

Assalamualaikum semua... :)


*Oh Macaroon!macaroon...macaroon..macaroon....sana sini sekarang sebut pasal macaroon. Sampaikan iklan kt Nuffnag dlu pn pic macaroon nih..

Macaroon 2 apa?

Macaroon ni sejenis kudapan manisan orang Perancis yang diperbuat dari ground almond, caster sugar&white egg. 2 keping shell diletakkan jem atau filling ditengahnya seperti sandwich.

Apa rasa macaroon ye?

Rasanya crispy kat luar chewy kat dalam tu...bila kita gigit rasa crispy lepas2 kat dalam rasa chewy dan melty gitu..kat tengah ada filling...ada variety filling..dgr je pn dh mengancam kn...


xpenah lagi rasa...xtaw nk beli ktne...last2 aku tanya pakcik Google lah...pe lg kn...die pn keluarkan alamat blog ni http://cikmin.com/macarons/. Aku pun view r...pergghhh xtahan tgk...cute giler..dh la warna striking...yg pastle 2 plak nmpk soft jek...


tgk ni

l

l

v

*ini pic semua ai pinjam cikmin punya..heheee





*p/s:sy pn berhajat nak order lah raya nih kt cikmin...hehehee



7 comments:

En. W said...

Cik Amelia ni
bercerita pasal makan ja
Lapar saya ni, tahu tak.
(bukan marah ok)

P/s: Cik Amie, nk tempah kuih lompat tikam dgn Mokoran (apa ejaannya ya??) dgn Cik Amie boleh? Guna air tangan Cik Amie adik-beradik, boleh?? :D

cikmin said...

Salam...

Sila2 kan lah order ya..ada tawaran sempena Ramadhan Raya ni..jangan lepaskan peluang..diskaun sehingga RM15..ada cabutan duhet raya..dan ada cabutan buffet ramadhan di quality hotel pada 9 Ogos nanti..

cikmin said...

owh ya..terlupa pulak..terima kasih promosi link dan gambar2 macarons cikmin ya... :)

amie said...

cikmin:sama2...sy ad baca 2 cikmin...hehehee nnt lah sy order dkt2 nk cuti nnt baru best sket...

Nizam said...

Nampok macam sedak...

amie said...

nizam:mmg sedak pom..bole lah try...cntc http://www.cikmin.com/ yer...area bentong je...

En. W said...

wah, Cik Amie jadi agen kepada Cikmin
Amie, kalau kawasan Kepala Batas?? :D