Friday, February 11, 2011

orang yang suka kura-kura tu seorang yang keras kepala sekeras cengkerang kekura

Assalamualaikum dan salam sejahtera dan seperti biasa salam 1 Malaysia... :)
Em...dah beberapa hari x update blog. Aritu bukan main semangat lagi cakap nak aktif berblogger smula kan...hehehee Bukan pe, bila dah balik kampus masa macam dah jadi pendek pulak. Xsempat nak mengadap bende alah ni + keje plak ari2 makin bertambah. Ada je tugasan baru. Xpe kite abaikan tentang tu.
Untuk entry kali ni, aku ada satu tajuk best nak kongsi. Ok...betul ke kata orang, orang yang suka kura-kura tu seorang yang keras kepala sekeras cengkerang kekura. Ego, panas baran, lambat dalam sesetengah hal menjadi kebiasaan seperti kura-kura tapi bijak mengatur strategi dan suka berusaha. Betul ke eh teori ni?? Bende ni ada lah sorang hamba Allah yang cakap kat aku. Dia kata berdasarkan pemerhatian dia terhadap aku. Tapi aku ni ego n keras kepala ke???? huhuuu...entah lah...hanya orang di sekeliling aku je yang ada jawapan nya.
Walau apa pun orang nak cakap aku tetap suka kura-kura. Biar pun keras n sejuk je tapi kura-kura tetap paling comel n tak banyak karenah. Trima kasih cik Didi sebab masih setia dengan saya...n hopefully sampai bila2...jangan lari taw, walaupun kamu slalu kena tinggal kt rumah n di take over oleh mama. Saya x bole bawak kamu balik lipis sebab nanti kamu kena rampas. Lebey baik duduk kat rumah ngn mama...heheheee




Ok...gambar ini sekadar hiasan semata-mata tidak ada kena mengena dengan tuan punya blog mahu pun kura-kuranya.

2 comments:

Saya Nadi said...

huuu...leh lar kot, keras yer kpala yer 2, klu x keras t lembik lg susah..haha.. pd sy, stiap yg d pertahankan e2 ada sebab tersendiri..biasalah kadang2 segelintir pihak x memahami.. :-)

Anonymous said...

comel..geramny tgk