Wednesday, June 15, 2011

Wedding Story

Assalamualaikum semua....hye..hye...hye blogger yg awesome...lama dh x update blog kn. Ari2 balik kampung coverage mmg sgt xok so sgt susah nk ber"online". Maka belog ini pn tak ter"update" lah...Ok entry ni juz nk citer psl majlis perkahwinan my kazen yg berlangsung 4 hingga 5 Jun 2011 yg lepas. Majlis akad nikah dibuat di umah maklong aku a.k.a mak pengantin di Kampung Tanjong Bundong, Kota Samarahan n majlis persandingan di buat di Dewan Suarah Kota Samarahan. Letak nye dlm 1 minit jalan kaki dari umah pengantin je. Ni mmg pengalaman 1st aku jd tuan rumah time kenduri kawen kt Sarawak. Sangat best n mcm2 pengalaman ad tu tak kira lg ngn misunderstanding sbb xpaham orang-orang veteren kota samarahan cakap...huhuu Bahasa Melayu Sarawak yg d guna mmg ada beza sikit n bese nye aku faham n bole reply blk tp ad certain makcik2 n pakcik2 ni ckp pekat sgt n sgt cepat...maka aku yg lambat pickup ni xpaham...lain d suruh lain yg dibuat...huhuu Ok.malas ckp byk slmt menjamu mata yep ngn pic ni...


EPISOD CINTA
PENYATUAN DUA HATI
KHADIJAH & MIZIE

4-5 Jun 2011
Kampung Tanjong Bundong, Kota Samarahan
Dewan Suarah Kota Samarahan, Sarawak

.:: Sekitar Majlis Akad Nikah ::.
4 Jun 2011
Kampung Tanjong Bundong, Kota Samarahan




.:: Majlis Walimatul Urus ::.
5 Jun 2011
Dewan Suarah Kota Samarahan, Sarawak


Pelamin ni buat sendiri taw...smpai x tido mlm menyiapkan pelamin. Lenguh tangan meng"iron" kain yang berkoyan-koyan 2...huhuu







Famili maklong




ni famili aku <3



Time makan keluarga

Banner yang gantung kt depan umah maklong



Ni pengantin lama...hehheee My mom n dad :)


Tembaga 2 pak jang yg punya (tukang sponsor pelamin)...penat mengelap smpai kilat sbb dh t'kena taik lipas...
trima kasih magic clean..




ini kak hajar(kazen aku la adik kpd pengantin) sorang gadis yg sgt penting dlm pengurusan majlis ni...sume kalo tak taw tanya dia...huu




ini the GROOM =A.MIZIE




ni plak ini the BRIDE =K.IJAH


Potong kek time...kek di sponsor oleh mak ngah...bole tahan jugak la rasa dia...
em.....tamat sudah entry ni. Lepas ni kita tgk giliran sapa plak yep...sila ckp awal2 yep sng nk book tiket blk kampung...heee

12 comments:

ASaDa RyutaRo said...

sayangnya takde dalam majlis. geram sungguh tak dapat balik. iskk...

dapat dibayangkan semua orang bizi siapkan itu ini. hihi :P

En. W said...

oh Cik Amelia sudah berkahwin, :P

amie said...

Asada:huhu...kasian anda....xpe2...tgk pic pn ok la...video pn ad tp mls nk upload...heheee

En.W: ingin skali lg dikatakan di sini BUKAN SY yg kawin ok..kazen sy lah...muka ktorg ni ad iras2 ke...???huhuuu

En. W said...

Amboi, CIk Amelia ni
kan saya ada letak :P di hujungnya
maaflah kalau tak suka :'(

amie said...

bkn xsuka takut ad yg salah sngka :)

En. W said...
This comment has been removed by the author.
En. W said...

baiklah Cik Amelia :D
Giliran Cik Amelia dan adik-beradik bila pula :P

"..Pulanglah segera sebelum kuberlari
aku menantimu tiap hari.."

amie said...

amboi ayat dia...huhuuu En.W kenapa blog en.W xde entry pn...???

En. W said...

Cik Amelia ni,
sudah adalah,
cuba klik balik

http://encikw.blogspot.com/

Cik Amelia ni berminat sungguh nak baca blog saya ya :D

apa maksud Cik Amie "amboi, ayat dia??"

Entah-entah... :'(

amie said...

Oh..ok dh jmpe...hehehee jgn lah ambil hati...maksud sy ayat dia berbunga-bunga...mst org berpuitis...heee

En. W said...

Bukanlah, saya bukannya orang yang berpuitis, seorang insa biasa sahaja. Lainlah Cik Amelia, insan seni, bakal Cikgu Seni pula tu.

Hm, ayah saudara saya pun merupakan insan seni. Pensyarah Seni Visual di IPGKSAH, Sg. Petani.

En. W said...
This comment has been removed by the author.