Thursday, June 17, 2010

destinasi jalan-jalan mase cuti----PERLIS

Tempat first yg ktorg lawat----->Gua Kelam
Gua Kelam terletak di area Kaki Bukit. Dalam 28.5 kilometer dari Kangar. Kenapa dari Kangar?Sebab sblom p Gua Kelam ktorang makan cendol pulut dlu kat Fatin Corner, Kangar. Tempat ni member abah aku yang suggest n sebenornye die yg blnje...hee Kt org makan laksa ngn cendol pulut. Perghh..sedap wa ckp sama lu. Laksa dia mangkuk bapak beso tapi 3 hengget jek siap ad letak telur rebus 1 biji lagi. Yang special nye kat sni die pny cendol special. Mmg special sbb ada letak tapai n laici. Seryes...ni 1st time aku jmpe cendol orang letak tapai. Tapi aku x try pn sbb ada tapai...hehehehe tapi cendol pulut die mmg sedap lah. Sayang tol lupe nk snap gambo time2...almaklumlah semangat sgt nk mkn.

Ok ni sepanjang perjalanan ke Gua Kelam. Makan masa jugak lah bagi abah aku yang 1st time bawak kete area sini...heee seb bek ada GPS.




*pic amek dlm kete time kete tgh bergerak






ok da sampai....



-ni kat luar mula2 skali nak masuk-



mula-mula skali langkah pas beli tiket kat kaunter kita akan jumpa ni
I
I
V


memulakan penerokaan----GUA KELAM....THE CAVE OF DARKNESS




3 comments:

yusrina said...

hohoho...lma ak xg gua kelam...rsanya since skolah menengah...

ASaDa RyutaRo said...

wallaweh! jalan2..

nak tengok lagi gambar.. ngeee =P

amie said...

yusrina:jom2 p...plan cepat...hehehe
ASada: nk tgk????jom2 dtg penang ada byk gmbar...hehehehe