Friday, January 1, 2010

Suka suki waktu kecil

Firstly happy new year to all....ni ada secebis nukilan yg nk d kongsi. Sejujurnya bukan aku yang buat tapi telah di copy and paste dari adik aku yg ntah dapat dari mana...hehe So sama2 lah kita hayati...semoga anda semua mampu tersengih membaca nya...

budak2 yg lahir pd thn akhir 80an dan awl 90an mesti ingat
mase
skola rendah dulu:

  • kat skola ade salesman jual buku cerita.ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak.
  • kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
  • RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
  • pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
  • main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
  • pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
  • cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
  • bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
  • time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
  • main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
  • jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
  • takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
  • balik skola beli Tora xpon Dendang.Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
  • Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
  • Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats,maskman, Gaban dan mcm lg.jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu
nih la baru zaman huru-hara dahulu kala kita kawan2.....

2 comments:

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, zaman keh dulu main batu seremban dengan main rumoh batu jee, makan biskut tawo..

kasutburuk said...

hehe...aok zaman lain sket....